Cursussen & activiteiten

Ipad cursus

Aan de slag met uw Ipad!

Samsung tablet cursus

Aan de slag met uw Samsung tablet!

Hulp bij mantelzorg

Nederland telt zo’n 4 miljoen mensen die zorgen voor hun ouders, partner of andere bekenden. Ze doen boodschappen, gaan mee naar doktersafspraken, helpen in het huishouden of bij de administratie. Veel mensen vinden het vanzelfsprekend dat ze een ander helpen. Maar maken zich ook zorgen over hun naaste en over hoe het in de toekomst verder moet. Zorgverzekeraar CZ begrijpt dit en denkt graag mee.

Meditatie uurtje(s)

Heb jij ook vaak het idee dat je meer vanuit je agenda leeft, dan vanuit je gevoel? Dat je mooie kleine momenten mist, omdat je  ‘door moet’? Zou je wel wat liever willen zijn voor jezelf en je meer in balans voelen? Of heb je al wat ervaring met mindfulness en meditatie en wil je dit in een kleine groep samen onderhouden?

Mindfulness 4 kids

Lijkt het hoofd van je kind soms wel een piekerfabriek? Heeft je kind moeite met concentreren, omdat zijn/haar gedachten maar blijven doorgaan of omdat hij/zij wordt afgeleid door prikkels van buitenaf? Of weet je kind niet goed hoe met lastige gevoelens om te gaan? Lees snel verder!

Mindfulmamas

Ben jij een bezige mama  en heb je soms het gevoel de ene horde na de andere te moeten nemen? Dat je mooie kleine momenten mist, omdat je  ‘door moet’? Leef je meer vanuit je agenda dan vanuit je gevoel? Zou je wel wat liever willen zijn voor jezelf en je meer in balans voelen?

Workshop mindfulness

Deze training leert je met meer aandacht in het leven te staan door je op het hier en nu te richten. Je oefent om je gedachten te ordenen en stil te staan bij zowel positieve als negatieve gevoelens en je hier minder door te laten meeslepen.

Mindfulness online

Iedereen heeft het druk, druk, druk. In je hoofd, op het werk, cursussen, vergaderingen… Met de gratis app Mindfulness Plus FREE bepaal je zelf wanneer, hoe vaak en waar jij je rust vindt.

Online seminar mantelzorgers dementie

Zorgen voor iemand met dementie kan zwaar zijn. Hoe houd je het vol? En hoe houd je tijd over voor je baan, gezin, hobby’s of gewoon voor jezelf? Volg het online seminar voor tips en advies.

Veilig op pad met uw scootmobiel

Iedereen wil graag zelfstandig zijn en blijven. Men wil zich veilig en zelfverzekerd op de weg voelen. Het aantal scootmobielgebruikers is de laatste jaren sterk toegenomen en zal naar verwachting nog verder stijgen.

Workshop 'waar kinderen geen woorden hebben'

Ziekte en overlijden hebben een grote impact op alle leden van een gezin. Iedereen gaat op een eigen manier met de situatie om. Jonge kinderen hebben niet zoveel woorden en reageren met gedrag. Daar vertellen zij hun verhaal mee. Pubers hebben weer een andere manier. Ze kunnen bang, bezorgd of juist veel van huis zijn. Kun je aflezen aan hun gedrag hoe zij zich in werkelijkheid voelen? Of is daar meer voor nodig?

Wintervitaminen voor mantelzorgers en vrijwilligers

Soms is het moeilijk om als mantelzorger of vrijwilliger in de zorg ook goed voor jezelf te zorgen. Geef jezelf een boost en vergroot je vaardigheden om je staande te houden door je in te schrijven voor één van de wintervitamines (workshops).

Veilig op pad met uw elektrische fiets

Nederland is een echt fietsland. Kijk alleen al maar naar het feit dat er meer fietsen in Nederland zijn dan inwoners. Een aantal jaren geleden is er een nieuw type fiets bijgekomen dat nu flink aan populariteit wint: de elektrische fiets.

Veilig met de auto in het verkeer

Senioren zijn kwetsbaar, doordat zij vaak lang geleden het rijbewijs gehaald. Intussen zijn verkeersregels en -situaties veranderd en is er een ander beeld over snelheidsregimes. Ook is het vooral heel veel drukker geworden op de weg. Waarnemen, interpreteren en snel reageren zijn noodzakelijk om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen.

Fiets veilig en fit!

Ouderen krijgen te maken met onveilige situaties in het verkeer, een steeds drukker wordend verkeer, de zwakke positie van de fietser ten opzichte van de auto, de achteruitgang van de lichamelijke conditie, het zicht en gehoor. De cursus ‘Fiets veilig en fit’ zorgt ervoor dat ouderen veilig en met plezier kunnen blijven fietsen!

Mindfulness

Heb jij ook vaak het idee dat je meer vanuit je agenda leeft, dan vanuit je gevoel? Dat je mooie kleine momenten mist, omdat je  ‘door moet’? Zou je wel wat liever willen zijn voor jezelf en je meer in balans voelen? Lees snel verder!

Actie Waarde(n)vol communiceren

In de cursus Waarde(n)vol communiceren met je kind krijg je handvatten om de eindeloze uitdagingen van het opvoeden aan te kunnen.

Mindfulness voor jonge ouders

In deze cursus leer je de rust bij jezelf te vinden. Door beter naar jezelf en je lichaam te leren luisteren.

Zwangerschap, bevalling en kraamtijd

Je weet van tevoren natuurlijk nooit hoe je bevalling gaat verlopen, maar toch is het belangrijk om erover na te denken.

Eerste Hulp Bij Kinderongelukken

Weet jij hoe je moet handelen als er een huis-, tuin- en keukenongelukje gebeurt met je kind? Of kun je handelen wanneer er sprake is van een noodgeval?

Pilates 60+

Ziet u krachttraining niet zo zitten, maar wilt u wel uw spieren trainen?

Seniorenfitness

Actief bezig zijnis goed voor lichaam en geest. Op elke leeftijd is sporten goed voor de mens.

Ademhalingstechniek

Tijdens de workshop leer je in een klein groepje verschillende oefeningen, die je helpen tijdens de bevalling.

Babymassage aan huis

Tijdens de cursus babymassage leer je je baby op een bijzondere manier kennen en versterk je de unieke band tussen jou en je kindje.

Baby in beeld

Tijdens deze bijeenkomsten wissel je ervaringen uit en is er alle tijd om je vragen te beantwoorden.

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga richt zich vooral op ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken in de verschillende fases van een bevalling.

Zwangerschapspilates

Je leert je diepe buik- en bekkenbodemspieren te gebruiken. Ondertussen helpen we je met ademhalings- en ontspanningstechnieken heerlijk tot rust te komen.

Borstvoeding....een goede start!

Ben je zwanger en wil je borstvoeding gaan geven? Of misschien twijfel je hier nog over?
 

Gezond & Fit zwanger

Dit is een training waarbij je, onder deskundige begeleiding, beweegt op muziek en grondoefeningen doet, waardoor je fit en voorbereid bent voor je bevalling.

Babybootcamp

Deze cursus is voor alle moeders met kinderen van drie tot negen maanden. Tijdens de Baby-Bootcamp® cursus leer je op een actieve en speelse manier te bewegen met je baby terwijl je zelf werkt aan het back in shape komen na je bevalling.