Ledenvoordeel

Mindfulness 4 kids

Trainingen op locaties omgeving Helmond/Mierlo, voor kinderen van 6 t/m 9 jaar en 9 t/m 12 jaar.

Deze Mindfulness4kids training leert kinderen op een praktische en ervaringsgerichte manier hoe zij mindfulness in het dagelijkse leven kunnen toepassen. Je kind leert de aandacht te richten, beter om te gaan met innerlijke onrust en druk van buitenaf. Je kind leert rust te vinden in zichzelf, wordt meer opmerkzaam en kan daardoor bewustere keuzes maken.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een groot aantal kinderen op jonge leeftijd al last heeft van stress. Daarom is het belangrijk dat zij al vroeg leren hoe ze op een juiste manier met stressvolle situaties kunnen omgaan. Mindfulness staat voor volle aandacht. Je aandacht richten op dat wat er is in het hier en nu. Door je aandacht te leren richten op je ademhaling  kom je van de doe-modus in de zijn-modus. Door stil en opmerkzaam te zijn voor dat wat er op dat moment is in het lichaam ontstaat er rust en ruimte. Ruimte waarin je bewuste keuzes kunt maken; niet in wat je overkomt, maar wel hoe je erop reageert. Je leert een andere houding aannemen ten opzichte van spanningen en moeilijke emoties, zoals pijn, angst, boosheid, onrust en verdriet. Zo kun je je  gevoel beïnvloeden door helpende  gedachten te trainen en negatieve gedachtepatronen te doorbreken. Door je meest waardevolle instrument –de aandacht- bewust in te zetten, laat je je minder snel afleiden door in- en externe prikkels .

De kinderen werken tijdens de training aan:

  • concentratie en focus;
  • aandacht richten en verplaatsen;
  • lichaamsbewustzijn;
  • hoe je tot rust kunt komen op een veilige plek in jezelf;
  • hoe aan te sluiten bij de buikademhaling;
  • herkennen van gevoelens en emoties;
  • opmerkzaam leren zijn;
  • het leren tonen van mildheid ten opzichte van zichzelf en de ander;
  • het maken van bewuste keuzes in plaats van automatisch reageren.

De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 75 minuten in Mierlo, Helmond en omstreken. De training wordt gepland bij voldoende aanmeldingen. De kosten hiervoor zijn €165,- incl. lesmap en gebruik van materialen. Ben je lid van ZorgboogExtra; dan zijn de kosten slechts € 155 incl. alles. Het maximum aantal deelnemers is 10 kinderen. Voorafgaand aan de training vindt er een telefonische intake plaats om samen de doelen van het kind vast te stellen.

De training wordt gegeven door Lieke Bertens en Adrienne van Gennip-Verstijnen. Lieke is Mindfulness trainer voor kinderen, Rots & Water trainer en ervaren leerkracht in het basisonderwijs. Adrienne is psycholoog NIP en Mindfulness trainer voor kinderen, volwassenen en ouderen.

De eerst volgende training start op donderdag 7 februari bij yoga studio Toermalijn in Mierlo
 

Vul uw lidnummer in

Voor deze actie is uw lidmaatschap nummer verplicht. Vul deze hieronder in en klik op op controleer.

Controleer