Ledenvoordeel

Mindfulness en Meditatie uur

Tijdens deze meditatie-uurtjes op basis van Mindfulness doen we verschillende oefeningen vanuit de Mindfulness/aandachttraining en Meditatie. Het gaat om praktische, nuchtere oefeningen die we gezamenlijk na kunnen bespreken als daar behoefte aan is. Door regelmatig te mediteren leer je met meer aandacht in het leven te staan door je op het hier en nu te richten. Je oefent om je gedachten te ordenen en stil te staan bij zowel positieve als negatieve gevoelens en je hier minder door te laten meeslepen. Ook leer je wat minder over jezelf en anderen te oordelen. Dit geeft meer balans en innerlijke rust. Mindfulness is voor iedereen. Maar met name als je merkt dat je last hebt van drukte, leeft op de automatische piloot, veel piekert of somberheidsklachten hebt, kan het je helpen.

Mindfulness staat voor volle aandacht. Je aandacht richten op dat wat er is in het hier en nu. Door je aandacht te leren richten op je ademhaling  kom je van de doe-modus in de zijn-modus. Door stil en opmerkzaam te zijn voor dat wat er op dat moment is in het lichaam ontstaat er rust en ruimte. Ruimte waarin je bewuste keuzes kunt maken; niet in wat je overkomt, maar wel hoe je erop reageert. Je leert een andere houding aannemen ten opzichte van spanningen en moeilijke emoties, zoals pijn, angst, boosheid, onrust en verdriet. Zo kun je je  gevoel beïnvloeden door helpende  gedachten te trainen en negatieve gedachtepatronen te doorbreken. Door je meest waardevolle instrument –de aandacht- bewust in te zetten, laat je je minder snel afleiden door in- en externe prikkels.
 

KRACHTIG EN AANDACHTIG, via Zorgboog Extra

Praktijk voor Mindfulness, psychologie, coaching en creatie

Adrienne van Gennip-Verstynen, psycholoog NIP en mindfulness trainer.

Wanneer:   Iedere vrijdagochtend van 10.15-11.15 uur en één keer in de maand op woensdagavond van  20.45 - 21.45 uur.  Per keer aanmelden. 

Waar: Yogastudio Toermalijn Mierlo  

Ledenvoordeel

Leden Zorgboogextra ontvangen een gratis proefles. Daarnaast ontvang je bij aankoop van een 10-rittenkaart de 11e les gratis.

Vul uw lidnummer in

Voor deze actie is uw lidmaatschap nummer verplicht. Vul deze hieronder in en klik op op controleer.

Controleer