Ledenvoordeel

Kasteeltuinen Arcen, het mooiste decor van Limburg…

In het pittoreske dorpje Arcen, gelegen in de prachtige Maasduinen van Noord-Limburg ligt Kasteeltuinen Arcen. Kasteeltuinen Arcen is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Het park is 32 hectare groot en heeft meer dan 15 unieke tuinen zoals het Rosarium, de Oosterse watertuin of de subtropische Casa Verde. Geniet van de mooie tuinen of bezoek de exposities in het monumentale kasteel. Regelmatig vinden er evenementen, activiteiten en optredens van muziekgezelschappen plaats.

Op vertoon van uw ledenpas van Zorgboog ontvangt u 20% korting op de reguliere entreeprijs van Kasteeltuinen Arcen. Geldig van 6 april t/m 3 november 2019. Maximaal 4 personen per pas. Korting geldig op de geldende dagtarieven aan de kassa. Niet geldig tijdens Elfia en avondopenstellingen. Deze actie is niet inwisselbaar voor geld en niet geldig i.c.m. andere kortingsacties of gereduceerde (event)tickets www.kasteeltuinen.nl

De tuinen
De tuinen variëren in grootte en stijl. Het barokke Rosarium is met 10 gethematiseerde rozenkamers, meer dan 8.000 rozen en een deels eeuwenoude berceau de grootste tuin. De Water- en Beeldentuin omvat een jaarlijks wisselende beeldenexpositie. De beelden worden weerspiegelt in de vijvers die liggen in een glooiend landschap. In de Water- en Beeldentuin is ook een zeer bijzondere collectie Eiken aangeplant. De subtropische kas Casa Verde is voorzien van drie beplantingzones; de (sub)tropen, het mediterrane klimaat en een droge zone. In de kas staan o.a. vijgenbomen, palmen en cactussen. De Vallei bestaat uit een lint aan diverse tuinbelevingen uit alle windstreken. De Acertuin is een must see in de herfsttijd wanneer de bijzondere collectie Japanse Esdoorns haar vlammend rode kleurtinten laat zien. Slenterend door het Bamboebos en de Oosterse Watertuin waan je je in Zuidoost Azië. Maar er zijn ook kleinere gethematiseerde tuinen zoals de Italiaanse tuin, de Japanse tuin of de Moes- & Groentetuin waar getoond wordt hoe men zelf op een klein oppervlak groente kan verbouwen. In de schaduw van het Kasteel bevindt zich de Rododendrontuin met een prachtige collectie Rododendrons.

Op een wandeling door het park kan genoten worden van geur en kleur in de tuinen, van de vele vijverpartijen en watervallen. Elke tuin biedt een nieuwe, groene ervaring. Bij de aanleg van het park hield landschapsarchitect Niek Roozen rekening met de verschillende seizoenen. Zowel in voorjaar, zomer en herfst is Kasteeltuinen Arcen een bezoek meer dan waard.

Kasteel Arcen
Het omgrachte kasteel is gelegen op een historische buitenplaats met een Koetshuys en een Poortgebouw. Het kasteel heeft een grootse uitstraling die terugvoert naar de 17e eeuw. De Bel-etage is historisch ingericht met meubelen en schilderijen, hier beleeft men de geschiedenis van Kasteel Arcen. De kamers op de Bel-etage dienen als expositieruimte voor gethematiseerde bloemsierkunst met wekelijks wisselende thema’s. Op de Van Gelder etage vinden wisseltentoonstellingen en florale shows plaats.

Bourgondische gastvrijheid
Voor Limburgers is gastvrijheid en lekker eten een vanzelfsprekendheid. In het park zijn dan ook verschillende (zelfbedienings-) restaurants, ieder met een prachtig terras. Hier kan onder andere genoten worden van Limburgse vlaai, broodjes, soepen, lunchgerechten of een borrel. De keuken maakt veelvuldig gebruik van streekproducten. Het is mogelijk om een goed gevulde picknickmand te reserveren en op feestdagen is het mogelijk om te brunchen in de gewelvenkelder van het Kasteel.

Activiteiten
Naast een bezoek aan de tuinen kunnen de bezoekers van het park ook genieten van diverse activiteiten. Tweemaal dagelijks start er een (gratis) rondleiding waar bezoekers zonder vooraanmelding kunnen aansluiten. Tevens is er een audiotour beschikbaar die achtergrondinformatie geeft tijdens de wandeling door de tuinen. In de weekenden is er regelmatig livemuziek op het podium van de Casa Verde.

Kinderen
Ook de jongste bezoekers kunnen zich uitstekend vermaken in het park. De Bergtuin beschikt over een groot speelstrand met een vlot en een avontuurlijk aangelegde 21-holes midgetgolf baan. De baan is aangelegd in een berglandschap en de banen liggen verscholen tussen watervallen, stroomversnellingen en grotten. Er is ook een speurtocht die door het gehele park loopt. In de Aaiweide kunnen kinderen knuffelen met de Vlaamse reuzen en geitjes en de Koi eten uit je hand in de Koivijver. Bovendien worden er in de zomervakantie dagelijks kinderactiviteiten georganiseerd. In juli en augustus hebben kinderen gratis entree!

Ledenvoordeel

Op vertoon van uw ledenpas van Zorgboog ontvangt u 20% korting op de reguliere entreeprijs van Kasteeltuinen Arcen. Geldig van 6 april t/m 3 november 2019. Maximaal 4 personen per pas. Korting geldig op de geldende dagtarieven aan de kassa. Niet geldig tijdens Elfia en avondopenstellingen. Deze actie is niet inwisselbaar voor geld en niet geldig i.c.m. andere kortingsacties of gereduceerde (event)tickets. www.kasteeltuinen.nl

Rolstoelen zijn beperkt beschikbaar deze kunt u gratis reserveren (077-4736010 of via info@kasteeltuinen.nl)

Huisdieren zijn welkom, mits aangelijnd aan een korte lijn.

Vul uw lidnummer in

Voor deze actie is uw lidmaatschap nummer verplicht. Vul deze hieronder in en klik op op controleer.

Controleer