Ledenvoordeel

Probeerplaats ‘Vooruitkomst’

Vraagt u uzelf ook wel eens af: Langer zelfstandig wonen, hoe doe ik dat eigenlijk? Bent u op de hoogte van de technologische hulpmiddelen (‘Smart Health’) en praktische hulpmiddelen die u kunnen helpen om gemakkelijk en comfortabel te blijven wonen in uw eigen huis?

Probeerplaats ‘Vooruitkomst’ in het centrum van Helmond is een fysieke plaats waar u de verschillende hulpmiddelen kunt proberen en ervaren. Het is geen winkel die spullen verkoopt. De medewerkers van ‘Vooruitkomst’ beantwoorden graag uw vragen en geven u informatie en persoonlijk advies over wat voor u geschikte hulpmiddelen zouden kunnen zijn en hoe en waar u die kunt verkrijgen.

Locatie & openingstijden
De probeerplaats is gevestigd in de Elzaspassage, naast de C&A en tegenover schoenwinkel Arnani. Bezoek is mogelijk op afspraak hiervoor kunt u contact opnemen met Quartz, zij zijn bereikbaar op 0492-59 51 56. 

Voorbeelden van hulpmiddelen in de probeerplaats Vooruitkomst

  • ‘Leefstijlmonitoring’. Hierbij zijn er sensoren (geen camera’s) in de woning van een alleenstaande oudere geplaatst, die registreren wanneer er deuren openen en sluiten, de bewoner in bed ligt en hoe vaak bijvoorbeeld de koelkast wordt geopend. Als er afwijkingen van het normale leefpatroon worden waargenomen, krijgt de mantelzorger een seintje.
  • ‘Senioren smartphone’, een telefoon ontwikkeld voor het gebruiksgemak voor senioren
  • ‘Digitale deurspion’
  • Aangepast bestek voor mensen met dementie of niet aangeboren hersenletsel (o.a. beroerte)
  • Aankleedhulpen
  • Easysteppers, tussentreden voor de trap waardoor traplopen gemakkelijker wordt voor minder valide mobiele mensen

Bekijk hier het uitgebreide aanbod van slimme hulpmiddelen.

Vraag & antwoord
De meeste bezoekers komen naar de probeerplaats Vooruitkomst om informatie te krijgen over de hulpmiddelen. Het komt regelmatig voor, dat tijdens hun bezoek ook allerlei specifieke vragen naar voren komen. Als de medewerkers van de probeerplaats hierop niet direct een antwoord kunnen geven, wordt de bezoeker hierover later teruggebeld. Veel bezoekers zijn enthousiast over de leefstijlmonitoring, Easysteppers en de senioren smartphone.

vooruitkomst-IMG_8024-1200px.jpg

Vul uw lidnummer in

Voor deze actie is uw lidmaatschap nummer verplicht. Vul deze hieronder in en klik op op controleer.

Controleer